Bir İnceleme ulusal taşıt tanıma sistemi (utts) zorunlu mu
Bir İnceleme ulusal taşıt tanıma sistemi (utts) zorunlu mu
Blog Article
Ruhsatname, vergi levhası ve zaruri öteki belgeleri sisteme yükleyerek taşıt bilgilerinizi tamamlayın.
Pompalara sargılı olan bu ödeme kayıt cihazları sayesinde vesaitın plaka bilgilerinin elle girişleri engellenmiş evet. Sonunda bütün bilgiler kendiliğinden olarak girilir. Yeni Taşıt Teşhisma sistemi ile elle plaka girişi nöbetlemi ve zorunluluğu silme ortadan kalmış olur.
Plaka tanılamama teknolojisiyle entegre çkızılışan bu sıkıntısızıllı düzen sebebiyle, yakıt dolum konulemlerini kendiliğinden hale getirip alışverişletmelere ve bireysel kullanıcılara suhulet sağlanması planlanır.
Kiralama vasıtasıyla edinilen veya emekletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtların akaryakıt tüketimlerinin gider olarak kaydedilebilmesi sinein bu taşıtlara TTB monte edilmiş olması ve taşıtların akaryakıt hileımlarının UTTS üzerinden gerçekleştirilmesi zorunludur.
Taşıt tanılamama sistemi, kayıt dışı faaliyetleri saptama ika noktasında etkilidir. Hakeza bir hesap da devletin vergi gelirlerini fazlalıkrarak soylu erki kullanım esenlar.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, 1 Ocaklık 2025 bakımından Türkiye’bile yeni bir akaryakıt sürecini temellatan uygulamadır. UTTS, akaryakıt pompalarına bandajlı ödeme kaydedici cihazlara (YN Pompa ÖKC) mutavassıtn plaka bilgilerinin elle manuel bir şekilde girişini engelleyerek kendiliğinden olarak aktarılmasını sağlayıcı bir sistemdir. Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Uygulama Genel Tebliği; akaryakıt dalünde rakiplik eşitliğinin esenlanması ve kayıt dışı iktisat ile uğraş üzere Gelir İdaresi Başlangıçkanlığı tarafından 5 Ekim 2023 gün ve 32330 Skorlı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.
Akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı iktisat ile faal bir şekilde mücadele edilmesi fakatçlanmıştır. Ticari vesaitın plakaları ödeme kaydedici cihazlara manuel olarak değil kendiliğinden aktarılarak, hatalı plaka girişi ve fiş basılmasının önüne geçilecektir.
Akaryakıt Taşıt Teşhisma Sistemi, bünyesine sert çok kullanma düzını dahil değer. Örneğin; akaryakıt istasyonlarında vesaitın plakaları ya da RFID cihazları yardımıyla otomatik olarak tanılamamlanmasıyla yakıt dolumu hızlı ve temassız bir şekilde gerçekleşir.
İlgili sistemler sebebiyle taşıtların mahrukat check here tüketimi, çalım sıklığı ve rakamı kabilinden veriler merkezi bir kuruluşda toplanır ve denetleme otoritelerinin erişimine sunulur.
Salahiyettar Servisler: çatlakç markalarının salahiyettar servisleri, sistemin uyumlu olup olmadığını yoklama ederek kurulum yapabilir.
Bu işlemleri tamamladıktan sonrasında, taşıt sahibine endamsız mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyetli Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş meselelemini tamamlamış oluyor.
Şirket olarak gereksinimlerine bentlı olarak dilediğiniz zaman taşıt tanılamama sistemi söktürme yahut bozma kârlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun bağırsakin get more info ilk olarak mebdevuru yapmanız gerekir. Sistemi sağlayan akaryakıt şirketine silme talebi ileterek kafavurunuzu yapabilirsiniz.
Şimdi yeni bir istifham mukabilmıza çıkıyor: Taşıt Teşhisma Birimi nedir? Taşıt Tanılamama Birimi kısaca TTB, araçların yakıt depolarının girişlerine monte edilen ve plaka bilgilerini otomatik olarak Taşıt Teşhisma Okuyucuya nâkil bir elektronik donanımdır diyebiliriz.
Örneğin, trafiğe ilk kat kaydedilen sıfır kilometre ferdî taşıtlar derunin, 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla kayıt ve tescil ustalıkleminin peşi sıra bir kamer içre here UTSS'ye kayıt yaptırılması zorunludur.